Op 17 november vindt het jaarlijkse NTB-congres plaats en traditiegetrouw worden daar ook de Sportverkiezingen gehouden. Zo wordt er onder andere een Sportman van het jaar gekozen, een Sportvrouw van het jaar, een Talent van het jaar en een Age Grouper van het jaar. Inmiddels heeft de bond de genomineerden bekend gemaakt.

Voor het eerst in de geschiedenis valt de categorie ‘Paratriatleet van het jaar’ samen met de categorie ‘Sportman van het jaar’. Tussen deze twee categorieën wordt dus geen onderscheid meer gemaakt. Genomineerden zijn Jetze Plat, Geert Schipper, Marco van der Stel, Evert Scheltinga en Jorik van Egdom. 

Bij de vrouwen wordt er straks gekozen tussen Jony Heerink, Rachel Klamer, Els Visser, Yvonne van Vlerken en Quinty Schoens. Als Talent van het jaar zijn genomineerd Barbara de Koning, Victor Goené, Shirin van Anrooij, Joey van ‘t Verlaat en Sophie van der Most. Tot slot zijn Sione Jongstra, Tessa Kortekaas en Derk de Korver genomineerd als Age Grouper van het jaar. 

Leden van de NTB hebben de afgelopen weken kandidaten voorgedragen en vervolgens heeft de bond, samen met een vakjury, de genomineerden geselecteerd. NTB-leden kunnen nu tot en met 9 november stemmen op hun favoriete sporters. Deze stemming telt voor vijftig procent mee, de overige vijftig procent wordt bepaald door de technische staf van de NTB.