Een tijdje geleden hadden we het over de Brit Ross Edgley die zwemmend rondom Groot-Brittannië ging. Waar de meeste mensen zich aan het begin afvroegen of het überhaupt wel mogelijk was, is Edgley ondertussen met het laatste deel van deze monsteruitdaging bezig.  

Edgley heeft de afgelopen weken veel meegemaakt en al voor het einde van zijn zwemtocht een aantal records gebroken. Zo is hij de snelste zwemmer ooit die langs de westkust van Groot-Brittannië is gezwommen. Hij verbeterde dit record van 135 naar slechts 62 dagen. Daarnaast is het met op dit moment 151 dagen de langste zwemtocht ooit en is hij de eerste persoon ooit die langs de volledige zuidkust van Groot-Brittannië is gezwommen. Om dit te bereiken zwemt Edgley gemiddeld twaalf uur per dag, over het algemeen in een ritme van zes uur in het water, gevolgd door zes uur uit het water. In deze periode moet hij slapen en eten, maar worden er ook vlogs gemaakt. 

Nu Edgley het einde van zijn zwemtocht nadert, begint hij in zijn vlogs ook terug te kijken. Hij geeft onder andere inzicht in zijn eetgewoonten van de afgelopen 150 dagen. Daarnaast is er te zien hoe hij verschillende zeedieren tegenkomt, waarbij ook het onvermijdelijke: een haai. 

Als je niet genoeg kunt krijgen van Egdley en zijn avonturen, dan heb je met onderstaande playlist alle afleveringen in één keer bij elkaar.