Atleten hebben er even op moeten wachten, maar inmiddels heeft de NTB de inschrijving voor het WK Multisports in Almere geopend. Nederlandse Age Groupers kunnen zich per direct inschrijven voor alle WK’s die tussen 4 en 13 september plaatsvinden.

Atleten dienen dan uiteraard wel over zowel een atletenlicentie als de Nederlandse nationaliteit te beschikken en daarnaast moeten ze voldaan hebben aan de voor het specifiek WK geldende kwalificatiecriteria. Aanmelden verloopt via www.NTBinschrijvingen.nl. Als organiserend land krijgt Nederland per leeftijdscategorie (zowel mannen als vrouwen) 25 startplaatsen toegewezen.

Om alle belangstellenden tijdig te laten weten of ze kunnen starten, zo staat geschreven in een bericht dat de NTB zojuist online heeft gezet, is gekozen voor een korte voorinschrijvingstermijn tot 1 februari 2020. Na die termijn kan – tot uiterlijk 1 juli – alleen nog ingeschreven worden voor de Age Groups waar nog geen 25 Nederlandse atleten voor zijn geregistreerd. Mocht er in bepaalde categorieën sprake zijn van over-inschrijving, zal er een selectie plaatsvinden op basis van eerder behaalde resultaten. Overigens geldt dit alleen voor Age Groupers, want voor elite atleten gelden andere criteria: deze zijn hier te vinden.