Terwijl bondsarts Guido Vroemen meerdere meldingen heeft gedaan bij de directie, de Triathlonraad in 2019 aan de bel heeft getrokken tijdens een meeting waarbij NTB-directeur Rembert Groenman aanwezig was én ook 3athlon in meerdere gesprekken met zowel directeur als technisch directeur Adrie Berk heeft benadrukt dat er dingen faliekant fout gaan op het NTC, blijft Groenman in gesprekken met atleten ontkennen dat hij op de hoogte was van de problematiek. Tegelijkertijd zoekt de bond op dit moment naar het meest geschikte onderzoeksbureau dat onderzoek kan doen naar misstanden in het verleden.

Dat onderzoek volgt dus op het interne onderzoek dat onlangs is afgerond en waaruit al bleek dat er zowel in het verleden als tegenwoordig wanbeleid op het NTC heerst, waardoor atleten onder andere te maken hebben met angstcultuur, pesterijen en ongewenste, afhankelijke posities ten opzichte van coaches, directie en staf. Eerder deze week heeft directeur Groenman atleten een mail gestuurd waarin excuses werden gemaakt, maar ook zijn er gesprekken gevoerd waarin nog steeds wordt aangegeven dat hij niet op de hoogte zou zijn geweest van wat er allemaal fout ging. Die bewering is totaal tegenstrijdig aan alle feiten die op tafel liggen.

“Het is wat dat betreft heel dubbel. Aan de ene kant geloof ik best dat Rembert nu de situatie probeert op te lossen, maar aan de andere kant merk je dat hij nog steeds geen open kaart speelt en niet eerlijk is. En vooral aan zijn eigen positie denkt”, aldus een anonieme, betrokken atleet tegenover 3athlon.

De mail kun je hieronder lezen: