Ibiza staat deze week in het teken van het ETU Multisports European Championships Festival. Na onder meer de Duathlon en Cross Duathlon, stond vandaag de Aquathlon op het programma, waar Olaf Jan Bosscher een zesde plaats behaalde.

In de haven van Sant Antoni ging een achttal jongens junioren van start bij de Aquathlon, waarbij de atleten 1 kilometer moesten zwemmen gevolgd door 5 kilometer hardlopen. Bosscher was de jongste junior van het hele startveld en hij zag het EK Multisports dan ook als een mooie kans om internationale wedstrijdervaring op te doen. ,,Ik stond tussen zulke grote gasten”, vertelt Bosscher na zijn race, doelend op de elite atleten die tegelijk met de junioren van start gingen. ,,Het zwemmen ging er redelijk gewelddadig aan toe en was redelijk zwaar, omdat er deining stond, maar het ging goed.”

Na 11:46 minuten kwam Bosscher als zesde junior uit het water. Tijdens het lopen wist hij één van zijn concurrenten voorbij te streven, maar Bosscher werd op zijn beurt ook ingehaald door een andere junior.  ,,Ik voelde me sterk en het lopen ging goed. Al zat er in de loopronde, die we twee keer moesten afleggen, één klimmetjes dat er wel inhakte.” Bosscher wist zich goed staande te houden en zette een tijd van 18:08 minuten neer op de 5 kilometer. Uiteindelijk kwam hij als zesde over de finish na 30:19 minuten en dat stemt hem zeer tevreden. ,,Om eerlijk te zijn ging ik deze wedstrijd zonder verwachtingen in. Ik wist dat ik de jongste was en wilde kijken hoe het zou gaan. Ik had wel een doeltijd in mijn hoofd. Ik wilde tegen het half uur finishen en dat is gelukt!”

(tekst gaat verder onder foto)

Bosscher kijkt terug op een geslaagd EK (Foto: aangeleverd)

De nummers één, twee en drie zaten dicht bij elkaar en dat zorgde voor een spannende finish. Luka Grgorinic uit Kroatië was de snelste junior in een tijd van 29:01 minuten. Vlak daarachter werden de Oekraïense Hennadii Anzin en Sloveense Marek Pavuk respectievelijk tweede (29:05) en derde (29:11).