Slechts twee weken nadat hij al bizar snel was bij Ironman Hamburg – hij finishte daar in 8:05:32 en werd tweede binnen zijn Age Group – heeft Olaf van den Bergh zijn goede vorm doorgetrokken naar de Maasdijk Triathlon, die overigens was omgetoverd tot een Run-Bike-Run. Hij won de race in 1:43:29 en was aanzienlijk sneller dan zijn concurrenten. Bij de vrouwen ging de winst naar Femke van de Water, die ook met een marge van meerdere minuten zegevierde.

Van den Bergh – één van de succesvollere Age Groupers van Nederland – gaf eigenlijk niemand de kans echt in de buurt van hem te komen. Met zijn eindtijd van 1:43:29 was hij meer dan de terechte winnaar. Mathijs Weijkamp werd tweede in 1:47:45 en de Belg Stef Gielen werd derde in 1:48:01.

Ook bij de vrouwen was er dus niemand opgewassen tegen het geweld van de winnares; Femke van de Water klokte 2:13:47 en bleef ruim voor de Franse Imola Pialla, die na 2:17:14 over de streep kwam. Het brons lag klaar voor Corina Knijnenburg, die finishte in een tijd van 2:17:36.