2024 kent een aantal grote sporttoernooien, waarvan de Olympische Spelen ongetwijfeld het meest tot de verbeelding spreekt. Voor de beste Short Distance-triatleten ter wereld staan de komende maanden in ieder geval in het teken van kwalificatie voor Parijs of – als ze al gekwalificeerd zijn – de voorbereiding op wat misschien wel de belangrijkste race in vier jaar is.

De NTB maakte onlangs bekend dat het de komende maanden, in aanloop naar de Olympische Spelen in Parijs, geen vervanger zal zoeken voor de opgestapte Technisch Directeur Henry Bonnes. Dat betekent dus dat TeamNL zonder Technisch Directeur naar Parijs zal afreizen. We hebben jullie gevraagd wat jullie daarvan vinden en het overgrote deel van jullie geeft aan dat niet alleen onlogisch, maar ook onverstandig te vinden:

Tekst gaat verder onder afbeelding

Vooralsnog is het Nederlande Mixed Relay Team nog niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen en lijkt dat ook een behoorlijk lastige opgave te worden. Natuurlijk zijn de mogelijkheden er nog steeds, maar geloven jullie daar eigenlijk in? Slechts één op de vijf stemmers (21 procent) zegt volmondig ja, maar de meeste mensen (42 procent) denken dat TeamNL zich niet zal kwalificeren en baseert zich daarbij op de ietwat tegenvallende resultaten van de afgelopen periode. Toch gelooft 37 procent van de stemmers op een goede afloop en zij zien het Nederlandse team – in welke opstelling dat dan ook zal zijn – nog wel in Parijs terechtkomen.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Twee vrouwen die we sowieso in Parijs in actie gaan zien, zijn Maya Kingma en Rachel Klamer. Voor Klamer, die vorig jaar vierde werd in Tokyo, worden het haar vierde Olympische Spelen: een prestatie van wereldformaat. Voor Kingma, die in Tokyo elfde werd, worden het haar tweede Olympische Spelen. Maar wie van de twee Nederlandse vrouwen zien jullie het hoogst eindigen? De resultaten liegen er niet om: