Vandaag vond in Vichy de Ironman 70.3 plaats. De race werd in 3:46:17 gewonnen door de Duitser Maurice Clavel. Omar Brons werd knap achtste in 4:07:18 uur: ,,Mijn beste halve ooit! Ik ben hier echt heel blij mee!” 

In de afgelopen jaren was het in Vichy heet tijdens het Ironman-weekend, maar dit jaar was het fris met zo’n 13 graden in de ochtend. Dit betekende dat er met wetsuit gezwommen mocht worden en de omstandigheden voor de rest van de race ook ideaal waren. Brons benutte dit uitstekend: in 25:09 minuten kwam hij als achtste uit het water, een plek die hij hele dag vast wist de houden. ,,Het zwemmen was een beetje chaotisch. We begonnen links, maar gingen ergens weer helemaal naar rechts. Ik zwom goed achter Colin Norris, die helaas een gaatje liet vallen. Dit kregen we niet meer dicht.” 

(tekst gaat onder foto verder)

Brons na 25:09 minuten uit het water (Foto: 3athlon.nl)

Bij het fietsonderdeel reed Brons in het derde groepje dat continu uit twee of drie atleten bestond. In een fietstijd van 2:18:45 wist hij de tweede wisselzone te bereiken. ,,Ik heb het eerste stuk achter Norris kunnen fietsen, die uiteindelijk tweede werd, maar heb hem na 20 á 30 kilometer laten gaan. Verder heb ik alles met de Zweed Rickard Carlsson kunnen rijden, maar kwam ook de Amerikaan AJ Baucco erbij. Ik heb behouden gereden en heb goed kunnen eten en drinken.” 

(tekst gaat onder foto verder)

Brons bereikt de tweede wisselzone. (Foto: 3athlon.nl)

Het koele weer was ideaal voor het lopen. Brons begon achteraan een groepje van drie mannen aan het looponderdeel. Hij wist zich hier echter nog goed te handhaven met een looptijd van 1:18:21. ,,Het lopen ging goed. Ik liep na de eerste vijftien kilometer Baucco voorbij, maar helaas kwam de latere nummer zeven, Kirill Kotsegarov, me hard voorbij lopen. Het was voor mij de beste halve marathon ooit in een triathlon. Als ik kijk naar de de top tien, zie ik dat er heel veel 1:18 uur gelopen hebben, dus ik ben heel tevreden. ” 

(tekst gaat onder foto verder)

Brons op koers voor een looptijd van 1:18:21 (Foto: 3athlon.nl) 

De volgende race op het programma van Brons is de Middle Distance van Challenge Amsterdam-Almere. Met het snelle fietsparcours in Almere kan Brons wellicht in de buurt van de magische vier uur komen: ,,Ik weet niet of ik die vier uur kan bereiken: het is natuurlijk een hele andere wedstrijd. Als er veel wind staat wordt dat heel lastig, maar deze uitslag smaakt naar meer.”