Er werd gisteren een klein stukje historie geschreven tijdens de Eredivisie wedstrijd in Veenendaal. Deze wedstrijd – die samenviel met het NK OD die werd gewonnen door Jorik van Egdom en Jony Heerink – werd in teamverband gewonnen door TC Twente. Zowel bij de heren als dames gingen de Twentenaren er met de overwinning vandoor. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat TC Twente een overwinning in de Eredivisie pakt en het is ook voor het eerst in de historie van de hoogste competitie van Nederland dat een ploeg zowel bij de heren als dames wint. 

Individueel gezien stonden er geen Twentenaren op het podium, maar als collectief waren de teams dus overheersend. Bij de heren was de best geklasseerde Twentenaar Stijn Jansen (7e). Daarna volgden Marten Schmidt (10e), Jan-Roelf Heerssema (11e) en Mark Oude Bennink (16e). De tweede plek was voor Squadra. Finn Timmermans (6e), Renze Postma (12e), Lucas van Deyne (13e) en Devi Wolthuizen (18e) legden in het dagklassement beslag op het zilver. Het brons ging dankzij Jardy van den Heuvel (1e), Stefan van Thiel (4e), Rob Musters (24e) en Jeroen Leuverink (25e) naar Kijani.

Bij de mannen wordt de Eredivisie, met nog één wedstrijd tijdens Challenge Almere-Amsterdam te gaan, aangevoerd door Squadra. 

(tekst gaat onder foto verder)

Het dagklassement werd in Veenendaal gewonnen door de mannen van TC Twente. (Foto: Teamcompetities)

Dames

Bij de dames was het dagklassement, net als bij de heren, dus ook voor TC Twente. Marije Dankelman pakte individueel ook een 3e plaats. Deborah Wissink greep daar met een vierde plek net naast, terwijl Sophie Lingelbach 7e werd. De tweede plek binnen het dagklassement was voor Ferro Mosae. Sarissa de Vries (2e), Sophie van der Most (5e) en Anna Witteveen (16e) waren gezamenlijk goed voor het zilver. Kijanji legde, dankzij Anne Zijderveld (6e), Trudy Veenstra (10e) en Inge Heus (11e), beslag op het brons. 

Bij de dames wordt de Eredivisie, met nog één wedstrijd tijdens Challenge Almere-Amsterdam te gaan, aangevoerd door Ferro Mosae.

Alle tussenstanden, zowel van de vier wedstrijden die tot nu toe binnen de Eredivisie zijn gehouden en het totaalklassement, kun je vinden op de website van Teamcompetities.  

Ook bij de dames eindigde TC Twente op het hoogste treetje. (Foto: Teamcompetities)