Het was, zoals gebruikelijk in Emmeloord, een gezellig ‘triathlonspektakel’ tijdens de Triathlon Noordoostpolder. Vanochtend werd gestart met een 1/16e (en een Junior Challenge), vervolgens volgde een 1/8e en tot slot nog een kwart. Bij die 1000 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen was het de Almeerder Tjardo Visser die lang aan kop ging, tijdens het zwemmen en fietsen lag hij solo aan de leiding, maar uiteindelijk was het Erik Doornbos die dat stokje tijdens het lopen vlot overnam. Doornbos, die onlangs tijdens Ironman Maastricht nog derde werd op het NK en in volle voorbereiding is op het WK Ironman op Hawaii, beleefde een prima wedstrijd. Zijn uitgebreide reactie:

(tekst gaat onder video verder)

Het zilver was voor Han Peter Lucas. Terwijl Doornbos finishte in een tijd van 1:54:56, zat Lucas daar 1:09 achter. Tjardo Visser, lange tijd de leider in de wedstrijd, pakte nog wel het brons in een tijd van 1:57:17.

Bij de dames ging de winst naar Marjan Andringa-Van der Woude. Eerder won zij ook al de triathlon op Urk dus door de speaker van de organisatie werd ze al gekscherend de ‘prinses van de Noordoostpolder’ genoemd. Tijdens het zwemmen keek Andringa-Van der Woude nog tegen een achterstand aan, maar tijdens het fietsen maakte ze die snel goed en de voorsprong die ze vervolgens pakte werd alleen maar groter en kwam dus nergens in gevaar. Haar uitgebreide reactie hier:

(tekst gaat onder video verder)

Andringa-Van der Woude finishte in 2:06:49. Het zilver was voor Cynthia Zetz in 2:13:58. Het brons ging naar Brenda Schuurkamp die 2:19:32 nodig haar voor haar race.