Els Visser neemt vakantie. Het is dan wel februari en we staan aan de spreekwoordelijke vooravond van hopelijk een nieuw seizoen waarin er eindelijk weer geracet mag worden, maar dat neemt voor de Nederlandse topatlete niet weg dat ze de komende maanden weinig gaat trainen. “Nu ik klaar ben met al het harde werk voor mijn boek, hebben we besloten een stap terug te nemen, de balans in mijn leven terug te vinden en te genieten van wat rust.”

Het is een ietwat opmerkelijk besluit, des te meer omdat vrijwel alle atleten zich juist aan het klaarstomen zijn voor een seizoen waarin ze zichzelf eindelijk weer kunnen laten zien. Toch lijkt de keuze deels ook ingegeven te zijn door lichamelijk ongemak. “Ik heb te maken gehad met een beenblessure en helaas herstelt deze blessure niet op de manier waarop ik had gehoopt.” Om wat voor beenblessure het precies gaat, blijft onduidelijk. Eén ding is zeker: de afgelopen maanden heeft Visser daar al last van en vrij recent was het nog de reden om niet af te reizen naar Amerika en deel te nemen aan de PTO 2020 Championships.”

Navraag bij Visser leverde geen duidelijkheid op. Sterker nog: de atlete toonde zich niet blij met 3athlon, wegens een in haar ogen ‘gebrek aan publicitaire aandacht voor haar boek’. “Schrijf maar wat je wil schrijven. Ik vind het erg jammer dat er de afgelopen week nul aandacht voor mijn boek was en jullie nu, bij een blessure, direct willen bellen. Dat voelt voor mij een beetje raar.”

Hoofdredacteur Tim Moria wilde daar zeker op reageren. “Bij 3athlon hebben we alle respect voor Els als atleet en hebben we de afgelopen jaren ontzettend veel aandacht aan haar besteed, zowel aan haar sportieve successen als aan haar boek. De afgelopen weken hebben we echter niks van haar gehoord en ook niet de mogelijkheid gekregen haar boek te reviewen. Wat zouden we er dan over moeten schrijven?”

“Overigens doen we met 3athlon slechts verslag van wat er binnen de triathlonwereld speelt en wij zijn er niet ter commerciële promotie van atleten. Als atleten – wie dan ook – op basis van die teleurstelling besluiten niet meer te willen reageren op onze vragen, is dat spijtig maar helaas niet anders.”