Tri Amsterdam zal dit jaar een andere finishlocatie kennen, namelijk het nieuwe Bella Vistapark. Daarmee verplaatst de race overigens slechts enkele honderden meters, want dit gebied ligt direct naast het voormalige finishgebied. Het is volgens de organisatie echter een grote verbetering. “Dankzij deze locatie wordt de wedstrijd nog aantrekkelijker”, verklaart eventmanager Arjan Schilder. “Het is ruimer, toegankelijker én gezelliger.”

In 2020 is het Bella Vistapark nieuw aangelegd. Het klassieke buurtpark wordt vormgegeven door zo’n 10.000 vierkante meter aan plantsoen, 70 nieuw geplante bomen, maar ook een aantal prachtige monumentale oude bomen. Daarmee vormt het een groene oase in dit mooie oude stukje Amsterdam. “Het zou zonde zijn als we daar geen gebruik van maken”, verklaart Schilder. “We verplaatsen de finish slechts een heel klein stukje, maar krijgen er een prachtige locatie voor terug”, gaat hij verder. “Het is niet alleen groener én gezelliger, maar ook nog eens een stuk ruimer van opzet. Daardoor kunnen we niet alleen meer atleten kwijt, maar ook publiek. Vooral na afloop is het daardoor veel makkelijker om nog even met elkaar na te praten.”

Op 20 juni 2021 zullen atleten alles geven om uiteindelijk hun finish te vieren op deze nieuwe locatie. Atleten kunnen daarbij kiezen uit een OD of Middle Distance. In beide races zullen deelnemers dwars door het hart van Amsterdam lopen. “Alleen dat al maakt deze wedstrijd uniek. Zwemmen in de Amstel, fietsen door de stad maar ook het buitengebied en dan nog lopen door het zakencentrum van deze wereldstad. En dat allemaal in de wetenschap dat de finish nog toffer, nog gezelliger én nog spectaculairder gaat zijn dan dat je al gewend bent van Tri Amsterdam”, aldus Schilder.