Met zo’n 1500 deelnemers – verspreid over de Middle Distance en Olympic Distance – was TRI AMSTERDAM vandaag weer een succes. Voor Sven Strijk meteen ook een succesvolle race, want ondanks dat hij het naar eigen zeggen ‘zwaar’ had, won hij de halve triathlon met overmacht. Bij de vrouwen ging de winst naar een debuterende Marlene de Boer, die na afloop zelfs even tranen van geluk toonde.

Sven Strijk finishte, in een warm maar tegelijkertijd winderig Amsterdam, na een tijd van 4:12:17 uur. Na een trainingsblok met vier wedstrijden in vier weken, ging hem dat logischerwijs niet makkelijk af. ,,Zo’n halve, dat zorgt toch altijd voor een lange dag”, lachte hij na afloop. ,,Dat is gewoon zwaar. Het viel me behoorlijk tegen. Ik wist dat het pittig zou worden en de laatste helft van het lopen ging dan ook niet helemaal super meer.”

Desalniettemin had Strijk met zijn eindtijd van 4:12:17 dus toch een grote voorsprong op zijn achtervolgers. Eric van der Linden kwam 4:48 minuut later als tweede over de streep en Kelvin van der Doe pakte 12:54 minuut na Strijk het brons. ,,Het is een mooie wedstrijd in een mooie omgeving en met een pittig parcours”, aldus Strijk. Zijn volledige reactie hieronder:

(tekst gaat verder onder video)

Bij de vrouwen ging de winst dus naar Marlene de Boer. Niet veel mensen hadden dat misschien verwacht en zeker de debutante zelf niet. ,,Ik ben pas in februari begonnen met trainen en het was een heftig jaar”, aldus de winnares die bij haar eerste triathlon dus de winst pakte en daar zelfs even van in tranen was. ,,De race was goed te doen. Eigenlijk was alles top.” De volledige reactie van De Boer vind je hieronder.

(tekst gaat verder onder video)

Uiteindelijk finishte De Boer in een tijd van 4:40:48. Daarmee won ze ruim, want 12:34 minuut later legde Anna Mersmann beslag op het zilver. 16:12 minuut na winnares De Boer pakte Fruzsina Csillag het brons.