,,Ik heb twee dromen: Olympisch goud en deze wedstrijd hier, in Holten, een keer winnen.” De woorden van Donald Hillebregt laten niets aan duidelijkheid te wensen over na zijn finish bij de ETU Sprint Cup Holten. Winnen deed hij helaas niet: wel werd hij beste Nederlander en 35e overall. Op de fiets reed hij nog even aan de leiding, de Nederlander ging mooi in de aanval, maar daardoor kwam hij tijdens het lopen uiteindelijk kracht tekort.

Aanvankelijk leek Hillebregt overigens 32e te zijn, maar de Nederlander zakte dus nog drie plekken in de einduitslag. ,,Er werd gigantisch nerveus gereden: iedereen wilde voorin zitten. Ik ben toen maar vooruit gaan rijden. Hopelijk zouden er wat mensen meekomen en in het beste geval kon ik wegrijden. Ik heb het geprobeerd, maar werd uiteindelijk teruggepakt en was tijdens het lopen niet ‘helemaal fris meer’. Maar liever proberen en vol op je bek gaan dan achteraf zeggen: ‘had ik het maar gedaan’.”

Hillebregt bleef, ondanks zijn wat mindere looponderdeel, alle andere Nederlanders voor. Lars van der Knaap werd 37e, Marco Akershoek 42e, Thomas Cremers 58e en Youri Keulen en Pim Venderbosch stapten uit. ,,Het is een gouden randje aan de 35e plaats”, aldus Hillebregt daarover. ,,Het is niet veel waard, maar het is wel iets.”

De volledige reactie van Hillebregt.