Met het koude – en vandaag vooral natte – weer van de afgelopen dagen werkt Sarissa de Vries flink aan haar basis op de Tacx. “Ik breng de laatste tijd veel door op mijn indoor trainer. Dit is een goede kans om wat tv-shows terug te kijken waar Maarten Strijbosch niet van houdt”, grapt ze op socials.

Strijbosch is niet alleen de vriend van De Vries, maar tevens ook haar coach en zelf triatleet. Nadat De Vries in 2019 al een bijzonder goed seizoen draaide, waarin ze onder andere Nederlands Kampioen OD en een week later Nederlands Kampioen Sprint werd, maar ook nog eens derde op het EK LD en daarmee tweede op het NK LD werd, toonde ze zich ook afgelopen jaar goed in de zeldzame wedstrijden die er waren. Zo werd De Vries onder andere vierde bij Ironman 70.3 Les Sables d’Olonne en eveneens vierde in de Pushing Limits Race.

Voor Erik-Simon Strijk, eveneens een Nederlandse topatleet die uitkomt op de lange afstand, minder mooi nieuws. Hij heeft te kampen met een blessure en is de komende tijd uit de roulatie. “Ik zoek een nieuwe hobby voor de komende zes tot acht weken. Geen zwemmen, fietsen of lopen voor mij. Ik heb een fractuur in mijn heup en die moet eerst genezen voordat ik me weer kan focussen op trainen en racen.”

Erik-Simon Strijk zal de komende tijd niet kunnen trainen. (Foto: Facebook Erik-Simon Strijk)