Een sterke race werd voor Sarissa de Vries zojuist beloond met een vierde plaats tijdens de door Justine Mathieux gewonnen Ironman 70.3 Les Sables d’Olonne. Lange tijd wist De Vries de Franse goed te volgen, maar op de halve marathon kon ze niet mee in het snelle tempo dat de voorste dames haar oplegden. Voor de Vries pakten de Belgische Alexandra Tondeur een tweede plek en de Engelse Fenella Langridge een derde plaats. Bij de mannen was het de Amerikaan Rodolphe von Berg die er met de winst vandoor ging, gevolgd door de Franse Antony Costes en Belgische Pieter Heemeryck, met wie het podium compleet was.

Na 25:04 minuut in het water, mocht De Vries al als tweede dame haar badmuts en zwembril afzetten. Dankzij een ontzettend sterk fietsonderdeel kon de atlete deze positie voorin het veld vervolgens lange tijd vasthouden. Een kleine minuut bevond de Nederlandse zich achter Langridge tot ongeveer halverwege het fietsen, waarna Mathieux daarover heen kwam en De Vries terugzakte naar een derde plaats. Met een fietstijd van 2:27:38 – 2:32 minuut achter de koploopster – mocht De Vries haar fiets terug in de rekken hangen om haar loopschoenen aan te trekken. Daar verloor de atlete wat tijd op de toploopsters, maar desondanks wist De Vries met een tijd van 4:19:54 uur een nette vierde plek toe te eigenen. Voorin was het Mathieux die de titel op haar naam schreef in 4:17:55 uur. Daarachter finishten Tondeur (+1:16) en Langridge  (+1:25) respectievelijk als tweede en derde.

Mannenrace

Al met het zwemmen liet Von Berg zien in vorm te zijn door als eerste zijn fiets te bereiken. Achter hem maakte topfavoriet Heemeryck zich als vijfde op voor het fietsonderdeel, maar al snel trapte de Belg zich een weg naar voren. Costes kwam ondertussen ook van achter opgezet en vormde zo samen met Heemeryck en Von Berg een sterke kopgroep. Eenmaal op het loopparcours liet Heemeryck zoals gebruikelijk zijn benen gelden en zo sprintte hij snel weg bij de andere mannen. Tot halverwege het lopen hield Heemeryck zijn koppositie vast, voordat de Belg niet langer aan het tempo van Von Berg kon tippen. De Amerikaan kwam er sterk overheen en maakte binnen enkele kilometers duidelijk dat Heemercyk niet terug zou kunnen komen om de zege in ontvangst te nemen. Na 3:44:12 uur was het Von Berg die met het lint boven zijn hoofd zegevierde. 1:14 minuut later kwam Costes over de streep om het zilver in ontvangst te nemen, gevolgd door Heemercyk die genoegen moest nemen met brons (+2:42).