Lionel Sanders is wellicht één van de meest besproken triatleten en ook tijdens de coronacrisis laat hij van zich horen. Dit keer echter opvallend genoeg niet vanuit zijn paincave – zoals we van de Canadees gewend zijn – maar vanaf de weg. En dat levert een paar kritische reacties op. Zo vinden een  aantal volgers het bizar dat de man, die vorig jaar al zijn trainingen voor Hawaii binnen de vier muren van zijn jaloersmakende paincave afwerkte, net in deze tijden buiten traint. Zijn Instagram post over de hill repeats mag dan wat stof doen opwaaien, de reportage van zijn succesvolle Mount Lemon KOM-attack op voormalig profwielrenner Phil Gaimon van vorige week voorziet ons van leuke content tijdens de indoor trainingen.

Hill repeats: ‘Zou je niet beter terug naar Canada gaan’
Dat Sanders een week geleden ondanks het coronavirus nog kon gaan fietsen en van gezelschap kon genieten, vond niemand een probleem. Maar een recente post op Instagram over hill repeats sessies leverde hem toch wel wat kritiek op. Zo reageert iemand: ,,Ik ben groot fan van je style, MAAR: je laat geen solidariteit zien met de wereldwijde triathlon gemeenschap. Probeer dit op zijn minst niet te posten. Er vallen ontzettend veel doden en veel mensen mogen hun huizen niet meer verlaten, dus noem jezelf een mens en blijf thuis.” Ook vragen mensen zich af of hij niet dringend vanuit Amerika terug moet reizen naar Canada.

(tekst gaat verder onder foto)

Beklimming Mount Lemon 
Het filmpje van Sander’s beklimming van Mount Lemon is van 19 maart en zijn Strava vertelt ons dat hij het record van Gaimon klopte op 17 maart. Kijk overigens het filmpje volledig af, want op het einde reageert Gaimon zelf ook nog even. ,,This is not over,” aldus de voormalig wielerprof, die er sinds het beëindigen van zijn carrière zijn levensmissie van heeft gemaakt om verschillende KOM’s (King Of the Mountain) te pakken en daar entertainende filmpjes van te maken.