Een livestream op YouTube, binnenkort hopelijk zelfs voorzien van commentaar, én een puntenklassement waaruit iedere maand een kampioen komt rollen: de ontwikkelingen van de wekelijkse online Team Time Trial waaraan de atleten van De Dolfijn op donderdagavond meedoen, volgen elkaar in hoog tempo op. ,,Het idee is en blijft om zoveel mogelijk Europese teams met elkaar te verbinden, juist in deze tijd.”

Vorige week plaatsten we nog de oproep van De Dolfijn, waarbij de atleten hoopten op zoveel mogelijk Nederlandse verenigingen die zich ook zouden inschrijven voor de World Tactical Racing Leagues, een ploegentijdrit die iedere donderdagvond wordt verreden op Zwift. Inmiddels hebben de eerste Nederlandse ploegen zich aangemeld, waaronder die van bijvoorbeeld Hellas en Rogelli / TriMates, en de lijst is groeiende. ,,Vorige week hadden zich twee teams via ons aangemeld, maar deze week zijn dat er al vijftien”, legt Wouter Dijkshoorn namens De Dolfijn uit. ,,Het verbinden van clubs werkt nu misschien nog wel beter dan tijdens ‘echte’ wedstrijden.”

Juist daarom hoopt Dijkshoorn dan ook dat er meteen volgende stappen worden gezet. Afgelopen week werd er voor het eerst een wedstrijd via YouTube uitgezonden en ook de komende weken zal dat gebeuren. ,,Daar was dit keer alleen ons eigen team op te zien, maar het lijkt me heel vet als we daar een commentator voor hebben en we ook de andere teams in beeld brengen. Wilbert Grooters is daar nu mee bezig, want dit zou echt een meerwaarde voor de kijkers hebben.”

Iets anders ‘tofs’ is de introductie van een puntenklassement, waar Martin Verheesen zich namens De Dolfijn en samen met de ETU mee bezighoudt. ,,We zitten nog in de experimentele fase, maar vinden het belangrijk dat er een echte racecomponent aanwezig is”, verklaart Dijkshoorn. ,,De snelste ploegen zouden punten verdienen en aan het einde van de maand zou de ploeg met de meeste punten dan kampioen zijn. Racen kan op verschillende niveaus, afhankelijk van hoeveel watt per kilo de wielrenners trappen. Dit is dus voor iedereen leuk, ongeacht niveau.”