Ze gingen allebei redelijk onbevangen de wedstrijd in, maar wilden natuurlijk wel graag presteren tijdens Challenge Kanchanaburi. Zowel Yvonne van Vlerken als Els Visser slaagde in die opdracht: Van Vlerken won in een tijd van 3:40:02 en Visser volgde in een tijd van 3:43:28 als nummer twee. Het brons ging uiteindelijk naar de Australische Dimity-Lee Duke. Zij deed 3:46:13 over de race.

Nog voor de race liet Van Vlerken weten de race ‘just for fun’ te zien en vooral te willen genieten van de laatste wedstrijd van haar seizoen. Het fietsonderdeel van de wedstrijd werd overigens noodgedwongen ingekort door slecht weer. Net als Van Vlerken was Visser voor de race niet heel erg bezig met klassering: ook zij had enorm veel zin om te racen en zou wel zien wat daar het resultaat van werd.

Bij de mannen werd er gewonnen door Fredrik Croneborg. De Zweed werkte Challenge Kanchanaburi af in 3:15:16. De Duitse Per van Vlerken eindigde als tweede in 3:18:17. Het brons was voor de Australische Matthew Burton die na 3:22:32 over de streep kwam.