Het was de seizoensafsluiter waar Yvonne van Vlerken op hoopte: ze genoot van Challenge Kanchanaburi, hoefde uiteindelijk niet eens maximaal te gaan en pakte toch de winst. Els Visser werd tot tevredenheid van Van Vlerken tweede. ,,We hebben samen een hele leuke wedstrijd gehad. En de rest een dubbel Nederlands poepie laten ruiken.”

Grappig genoeg zitten de twee, Van Vlerken en Visser dus, in een hotelkamer naast elkaar. ,,Dus we gaan straks samen nog even gezellig wat drinken. Ik heb in haar voeten gezwommen, met fietsen hebben we twee keer afgewisseld. Halverwege had ik ineens een gaatje op Els. Ik heb haar nog geroepen, maar ze kwam helaas niet meer dichterbij. Toen heb ik het koppie naar beneden gegooid en ben ik doorgereden. Ondanks dat we heel goed met elkaar overweg kunnen, blijft het dan toch een wedstrijd natuurlijk.”

Het fietsparcours was overigens ingekort to 56 kilometer en ook de zwemstart werd meerdere keren uitgesteld. Reden: behoorlijk hevige regenval. ,,Een hele goede beslissing van de organisatie”, aldus Van Vlerken. ,,Het was verschrikkelijk weer, niet normaal. Er lag echt overal water.”

Van Vlerken kwam in ieder geval solo terug van de fiets en begon met een voorsprong van een paar minuutjes aan het looponderdeel. ,,De eerste ronde (van drie, red.) heb ik hard doorgelopen en zag ik dat mijn voorsprong groter werd. Daarna kon ik het dus wat rustiger aan doen. Ik heb mijn lichaam niet onnodig pijn gedaan.”

Los van haar overwinning vond Van Vlerken het eigenlijk nog belangrijker dat ze vooral genoot van de race. En dat deed ze. ,,Het parcours was geweldig en de organisatie was fantastisch. Alles was goed afgezet, de verzorgingsposten waren perfect. Ja, het zat allemaal super in elkaar. Ik heb – samen met Els – een heerlijke dag gehad.”

Voor Van Vlerken zit het seizoen er nu écht op. Ze blijft nog wel ruim een maand in Thailand om ‘lekker af te trainen’. ,,Mijn rust pakken nu. Per (Van Vlerken, haar man, red.) traint nog wel door en zal nog wel wat wedstrijden doen. Maar voor mij is het nu echt even lekker klaar.”