Chris Nikic is ondertussen populairder dan menig pro atleet: een paar jaar geleden werd de Amerikaanse atleet de eerste atleet met het Syndroom van Down die een Long Distance volbracht. Nikic’ passie voor de sport is sindsdien alleen maar groter geworden en als kers op de taart ontving hij na een paar succesvolle races een uitnodiging voor het WK Ironman op Hawaii.

Na een maandenlange voorbereiding – waarin Nikic moest leren aero bars te gebruiken en zelf op zijn fiets te stappen – kondigde zich op Hawaii al snel een nieuwe uitdaging uit: “Een groot probleem… windsnelheden van 48 kilometer per uur.” “Mijn rit op de Hawi berg was echt heel slecht”, aldus Nikic op Instagram. “Tot dan toe ging alles perfect, maar gisteren was verschrikkelijk. Hoe erg? Mijn ergste ervaring ooit. Ik moest er van huilen”, vervolgt de atleet.

“De wind heeft me wel tien keer om laten vallen”, legt Nikic uit. “Het was eng. Ik wilde stoppen, maar ging toch door. Het was mentaal heel vermoeiend. Die berg wordt een groot probleem. Daarom gaan we vandaag terug naar de plek waar het op zijn ergst was. Ik zal blijven vechten tot ik win. Morgen, overmorgen en daarna, totdat ik niet meer omval. Gelukkig maakt chocolade-ijs een hoop goed.”

Nikic kan rekenen op veel steun, niet alleen van zijn betrokken team, maar zelfs van Lucy Charles. De topfavoriet spreekt Nikic toe en steekt hem een hart onder de riem: “Je kunt het.”