Dankzij een zojuist aangekondigde samenwerking tussen Challenge Family en Rouvy – een digitaal trainingsplatform waar je, vergelijkbaar als met Zwift, kunt fietsen en hardlopen – zullen de parcoursen van Challenge Almere-Amsterdam op termijn beschikbaar worden in het programma.

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer de parcoursen beschikbaar zullen worden, maar het meest logische is dat dit ná de wedstrijd van 20202 – die op 10 september plaatsvindt – zal zijn. Rouvy rijdt namelijk met camera’s over parcoursen om zo de routes in het trainingsprogramma in te kunnen laden, maar doet dat bij voorkeur op wedstrijddagen, voornamelijk vanwege de sfeer die je dan ook in het programma meekrijgt. Dit jaar zullen er naast de parcoursen van Challenge Almere-Amsterdam zoveel mogelijk andere Challenge Family races worden ingeladen. Deze parcoursen zullen dan dus natuurgetrouw worden overgezet, inclusief het juiste hoogteprofiel.

Challenge Almere-Amsterdam Race Director Richard Belderok kijkt in ieder geval uit naar de online parcoursen. “Tijdens onze wedstrijddagen genieten we natuurlijk van atleten op ons parcours, maar ook wanneer we ze gedurende het jaar door Almere en Flevoland zien rijden. Dat gebeurt niet alleen in de zomers, maar ook in de winters. Door deze samenwerking tussen Challenge Family en Rouvy zal het binnenkort dus ook mogelijk zijn om het parcours van Challenge Almere-Amsterdam digitaal te rijden. Ideaal voor atleten die zich graag indoor op onze wedstrijd voorbereiden.”