Het is de nachtmerrie voor veel triatleten: je fiets even op de auto achterlaten, terugkomen en er dan achterkomen dat ‘ie gestolen is. Het gebeurde Joe Skipper, die gisteren in het Franse Grenoble in een restaurant aan het eten was en bij terugkomst dus de schrik van zijn leven kreeg. ,,Hij zat aan een slot op de auto, maar is toch meegenomen. Ik hoop dat veel mensen dit bericht delen, in de hoop dat ik mijn fiets nog terugkrijg.”
Met dat delen komt het in ieder geval wel goed, want dat hebben op moment van schrijven al ruim 300 mensen gedaan. ,,Dank daarvoor”, spreekt Skipper zich dan ook uit op Facebook. ,,Gelukkig heb ik ook mijn racefiets bij me. We hadden drie fietsen op de auto zitten en er is er eentje gestolen. Ik zat letterlijk op honderd meter afstand te eten.”
Skipper is dan ook ontgoocheld. ,,Met dit soort dingen denk je altijd dat het jou niet overkomt, tot het dus wél gebeurt. Ik wil iedereen dan ook aanraden om, als je je fiets een keer op je auto laat zitten, een kleine gps chip aan te brengen, zodat je hem tenminste nog kunt traceren.”