Regelmatig hetzelfde rondje, vaak dezelfde omgeving: als triatleet ontkomen we vaak niet aan trainen in hetzelfde gebied. Maar we herkennen ongetwijfeld allemaal dat fijne gevoel als je lopend of fietsend een nieuwe route hebt verkend. Niet voor niets luidt het gezegde ‘verandering van spijs doet eten’. Daarom zullen we je in deze rubriek telkens een suggestie doen: steeds een mooie ronde, iedere keer op een andere locatie in Nederland en vrijwel altijd door de natuur. Uiteraard voegen we de route – die we regelmatig zelf maken met behulp van afstandmeten.nl, maar we laten ons ook inspireren door anderen – als gpx-bestand toe in het artikel, zodat je deze kunt downloaden en rechtstreeks op je horloge of telefoon kunt laden. Enige dat je dan nog hoeft te doen, is de route volgen én te genieten van al dat moois dat Nederland te bieden heeft!

De inschrijving voor volgend jaar is vandaag open gegaan en hoe je het ook wendt of keert: het fietsparcours van Challenge Geraardsbergen spreekt bij menig triatleet altijd tot de verbeelding. De vlakke, rechte wegen waar je op hoog tempo kunt knallen, maar natuurlijk ook de klimmetjes met als hoogtepunt tweemalig De Muur van Geraardbergen op. Een uitstapje naar België dus, want met dit gpx-bestand kun je het parcours op eigen houtje verkennen. Neem je je klimbenen wel mee? Start is bij het Provinciaal Domein De Gavers en de finish in hartje Geraardsbergen.

Je downloadt de route hier.

(tekst gaat verder onder afbeelding)

Eerder deelden we al een prachtige trail rond Hierden, een mooie trail rond Zandvoort, een pittige fietsroute rond Valkenburg, een al even pittige trail marathon rondom eveneens Valkenburg, een echte ‘klassieker’ door de polder, een trail door de bossen rond Nijmegeneen monsterrit richting Den Helder, een mooie rit door Zeeland en een uitdagende run rond Papendal.