Regelmatig hetzelfde rondje, vaak dezelfde omgeving: als triatleet ontkomen we vaak niet aan trainen in hetzelfde gebied. Maar we herkennen ongetwijfeld allemaal dat fijne gevoel als je lopend of fietsend een nieuwe route hebt verkend. Niet voor niets luidt het gezegde ‘verandering van spijs doet eten’. Daarom zullen we je in deze rubriek telkens een suggestie doen: steeds een mooie ronde, iedere keer op een andere locatie in Nederland en vrijwel altijd door de natuur. Uiteraard voegen we de route – die we regelmatig zelf maken met behulp van afstandmeten.nl, maar we laten ons ook inspireren door anderen – als gpx-bestand toe in het artikel, zodat je deze kunt downloaden en rechtstreeks op je horloge of telefoon kunt laden. Enige dat je dan nog hoeft te doen, is de route volgen én te genieten van al dat moois dat Nederland te bieden heeft!

Ben je in Limburg, heb je daar de fietsroute van gisteren gereden en heb je de volgende dag nog wat energie over? Dan is deze trail zeker ook de moeite waard. Let wel: je legt de afstand van een marathon af, dus neem er meer dan voldoende de tijd voor. Zeker ook omdat je heel wat hoogtemeters overwint en onder andere de Cauberg en Keutenberg meepakt. Zoals de maker van deze route, Remko Vleerlaag, zelf schrijft. ,,Kriskras door de heuvels, fraaie paadjes en mooie uitzichten tussen Valkenburg en Schin op Geul. Pas op, kan verslavend zijn!”

Start en finish zijn in Valkenburg. Parkeren kan op de Neerhem, ter hoogte van het kasteel van Valkenburg.

Je downloadt de route hier.

(tekst gaat verder onder afbeelding)

Eerder deelden we al een prachtige trail rond Hierden, een mooie trail rond Zandvoort en een pittige fietstocht rond Valkenburg.