Regelmatig hetzelfde rondje, vaak dezelfde omgeving: als triatleet ontkomen we vaak niet aan trainen in hetzelfde gebied. Maar we herkennen ongetwijfeld allemaal dat fijne gevoel als je lopend of fietsend een nieuwe route hebt verkend. Niet voor niets luidt het gezegde ‘verandering van spijs doet eten’. Daarom zullen we je in deze rubriek telkens een suggestie doen: steeds een mooie ronde, iedere keer op een andere locatie in Nederland en vrijwel altijd door de natuur. Uiteraard voegen we de route – die we regelmatig zelf maken met behulp van afstandmeten.nl, maar we laten ons ook inspireren door anderen – als gpx-bestand toe in het artikel, zodat je deze kunt downloaden en rechtstreeks op je horloge of telefoon kunt laden. Enige dat je dan nog hoeft te doen, is de route volgen én te genieten van al dat moois dat Nederland te bieden heeft!

Vandaag dalen we af naar Nijmegen, een prachtige locatie voor een run door de natuur. Aan de zuidkant van deze stad vind je dan ook de start van de 12 kilometer lange trailrun, die onder andere door Berg en Dal voert. Die start is om en nabij de Panovenlaan, er zijn voldoende parkeergelegenheden en nadat je twaalf kilometer vrijwel alleen maar door het groen hebt gelopen, eindig je op steenworp afstand van waar je bent begonnen. Heerlijk!

Je downloadt de route hier.

(tekst gaat verder onder afbeelding)

Eerder deelden we al een prachtige trail rond Hierden, een mooie trail rond Zandvoort, een pittige fietsroute rond Valkenburg, een al even pittige trail marathon rondom eveneens Valkenburg en een echte ‘klassieker’ door de polder.