Regelmatig hetzelfde rondje, vaak dezelfde omgeving: als triatleet ontkomen we vaak niet aan trainen in hetzelfde gebied. Maar we herkennen ongetwijfeld allemaal dat fijne gevoel als je lopend of fietsend een nieuwe route hebt verkend. Niet voor niets luidt het gezegde ‘verandering van spijs doet eten’. Daarom zullen we je in deze rubriek telkens een suggestie doen: steeds een mooie ronde, iedere keer op een andere locatie in Nederland en vrijwel altijd door de natuur. Uiteraard voegen we de route – die we regelmatig zelf maken met behulp van afstandmeten.nl, maar we laten ons ook inspireren door anderen – als gpx-bestand toe in het artikel, zodat je deze kunt downloaden en rechtstreeks op je horloge of telefoon kunt laden. Enige dat je dan nog hoeft te doen, is de route volgen én te genieten van al dat moois dat Nederland te bieden heeft!

Vandaag een fietsronde die start vanuit hartje Amsterdam (al kun je deze route natuurlijk ook op een heel andere plek starten, red.). Een echte klassieker onder veel triatleten uit de polder: rondje Markermeer. Niet zo gek ook, want je kunt de ruim 150 kilometer bijna volledig in je ligstuur afleggen en daarmee vormt de ronde een perfecte voorbereiding op je Middle of Long Distance. Daarnaast is de route zeer afwisselend: iets minder dan de helft van de kilometers rijd je over de dijken van Flevoland, maar ook kom je langs leuke plaatsen en pittoreske dorpjes als Enkhuizen, Hoorn, Volendam, Monnickendam en Durgerdam. Het gedeelte tussen Almere en Lelystad volg je de route van Challenge Almere-Amsterdam. Vrijwel de hele route kun je genieten van het prachtige water!

Je downloadt de route hier!

(tekst gaat verder onder afbeelding)

Eerder deelden we al een prachtige trail rond Hierden, een mooie trail rond Zandvoort, een pittige fietsroute rond Valkenburg en een al even pittige trail marathon rondom eveneens Valkenburg.