Dat wedstrijden er anders uit zullen gaan zien door het coronavirus, dat lijkt evident. Zo kwam bijvoorbeeld Ironman een kleine maand geleden naar buiten met een video die diverse wijzigingen onder de aandacht bracht. Daar kwamen behoorlijk wat reacties op: van veel atleten positief, maar van minstens zoveel atleten ook negatief. Reden genoeg voor onze collega’s van 3athlon.be om een korte poll te houden over hoe jullie hier naar kijken.

Van de ruim 300 respondenten gaf ongeveer 1 op de 5 aan geen zin meer te hebben in een Ironman als daar te strenge regels gelden. Wellicht heeft dat er ook mee te maken dat nog geen tien procent angst heeft voor een corona-besmetting.

Dichtbij huis en liefst met auto

Iets meer dan de helft van de atleten geeft overigens aan nog steeds een Ironman te willen doen in 2020, maar bij voorkeur moet deze wedstrijd dan wel zo dicht mogelijk bij huis zijn: slechts 13.6 procent wil daar nog voor buiten Europa reizen. 28 procent geeft aan een Ironman in Europa te verkiezen en 21 procent verkiest een wedstrijd waar met de auto naartoe gereisd kan worden.