Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
Zo ziet finish Ironman er straks uit: ‘Even wachten graag…’
Zo ziet Ironman finish er straks uit. (Foto: Screenshot YouTube)
Nieuws

Zo ziet finish Ironman er straks uit: ‘Even wachten graag…’

Als we dan straks eindelijk weer mogen racen, kan de triathlon beleving er wel eens heel anders op worden. Dat blijkt wel na het zien van de Ironman ‘Return to Racing‘ video. Daarin wordt aan de hand van voorbeelden op een duidelijke manier uitgelegd hoe een toekomstige Ironman er uit al zien. Van gezondheidsscreenings en het meten van je temperatuur tot aparte finishzones.

In alle races zullen atleten gescreend worden op symptomen van het coronavirus en in veel wedstrijden zal ook de lichaamstemperatuur worden gemeten. Op drukke punten zal afstandsmarkeringen worden aangebracht zodat iedereen zich aan de zogenaamde ‘social distancing’ maatregelen kan houden. Bij sommige evenementen zullen atleten een bepaald tijdstip aangewezen krijgen voor het inchecken van hun fiets en klaarmaken van de wisselzone. Dit uiteraard om een grote massa te voorkomen.

Rolling start

De wisselzone en de start- en finishzones zullen er heel anders uitzien. In de transition area wordt meer ruimte vrijgehouden rondom fietsen. Rolling starts, waarbij telkens één atleet of een klein groepje van start gaat, zullen bij de meeste wedstrijden de maatstaf worden. Mensen moeten voortaan zelf hun fiets in de wisselzone zetten en tijdens het lopen wordt voeding niet langer aangereikt, maar moet je dit zelf pakken. Aan het einde van de wedstrijd, als je dan eindelijk onder die iconische finishboog door mag lopen, krijg je instructies van vrijwilligers om je naar de juiste finishzone te begeven.

Toch wel even wennen

Als je de video bekijkt, wordt weer pijnlijk duidelijk hoe ver de maatregelen gaan en hoe anders een Ironman er in de toekomst uit zal zien. De vraag is of het allemaal echt zo’n vaart zal lopen en hoe snel het went? We zien ook een voordeel: met het publiek op anderhalve meter afstand, kun je misschien extra genieten van een lange rij aanmoedigingen voordat je daadwerkelijk de streep passeert. Daar komt bij dat de meeste triatleten waarschijnlijk al lang blij zijn als er überhaupt weer geracet mag worden. Die maatregelen nemen we dan graag op de koop toe!