In deze rubriek – waarin we kijken naar Instagram posts – nemen wij jullie mee langs de ups en downs van bekende en minder bekende triatleten. Dat alles met als doel jullie een beetje extra te motiveren in een tijd waarin wat inspiratie waarschijnlijk meer dan welkom is.

Er kon er natuurlijk maar één van de gebroeders Strijk, vorig jaar tijdens Challenge Almere-Amsterdam, de beste zijn. Terwijl de twee wel wat onderlinge battles gewend zijn, spande het er in de strijd om de Nederlandse titel Long Distance om. Lange tijd ging Sven Strijk bij de Nederlanders aan de leiding in de wedstrijd, maar van achter kwam zijn broer Erik-Simon steeds sterker opzetten. Dat terwijl het vuur bij Sven langzaam doofde. Na een spannende marathon trok Erik-Simon aan het langste eind en zo tilde hij het rood-wit-blauw gekleurde lint op bij de finish en werd hij achtste overall. Enkele minuten later stond hij klaar om zijn teleurgestelde broer – die een derde plek op het NK bemachtigde en overall dertiende werd – te onthalen. In ieder geval bleef de zege binnen de familie Strijk. ,,Een mooie dag bij Challenge Almere”, aldus Erik-Simon op Instagram. ,,Beide lange afstand titels (Sven won vorig jaar het NK halve, red.) zijn nu binnen de familie.”

Als we terugdenken aan spannende ontknopingen als deze, brengt dat bij ons het wedstrijdgevoel weer een beetje terug in deze lange ‘winter’.

View this post on Instagram

NEDERLANDS KAMPIOEN HELE TRIATHLON !!! en een 8e plek op het EK voor Erik-Simon. En voor Sven een 3e plek NK en 12e op het EK. Een mooie dag bij @challengealmere Beide lange afstand titels zijn nu binnen de familie✅. . . Een zeer geslaagd seizoen voor ons, we willen dan ook iedereen bedanken die ons afgelopen seizoen heeft ge-support en alle sponsoren die ons ondersteund hebben. Ontzettend bedankt! . . @giant_benelux @huubwetsuits @triathlonwinkel @trisportpharma @fasterracedaywheels @nopinz @kijani_triathlon_team @hopmansfietsgigant . . . 📸 @christie.brouwer . . #triathlete #triathlon #protriathletes #triathlonnl #3athlonlife #3athlonnl #3athlonbe #giantbikes #gianttrinity #huubwetsuits #trisportphamra

A post shared by Triathlete Erik-Simon Strijk (@es_strijk_triathlete) on

Eerder deden we al motivatie op via Tim Don, Jan Frodeno, Gustav Iden, Elmar Sprink, Jamie Riddle en Hans Christian Tungesvik.