In een periode waarin triatleten te maken hebben met de ene na de andere afgelasting, is het fijn als er ook wat positiever nieuws is. En dat is er, want Challenge Geraardsbergen opent vandaag om 10:00 uur de inschrijving voor de editie van volgend jaar. Die vindt plaats op 6 juni 2021 en is traditiegetrouw altijd zeer populair onder Nederlanders.

Volgens Tim Vidts van de organisatie is dat ook niet geheel verwonderlijk. ,,Onze wedstrijd staat natuurlijk bekend om het feit dat je er twee keer over De Muur van Geraardsbergen fietst. Als bekendste helling van België, beroemd van onder andere de Ronde van Vlaanderen, Omloop het Nieuwsblad en de Binck Bank Tour, is dit voor veel atleten een echt ‘bucketlist dingetje’. Daarnaast pak je ook de kasseihelling in het historische centrum van Geraardsbergen mee: twee keer één kilometer lang mag je hier overheen.” 

Daarnaast benadrukt Vidts dat Geraardsbergen een buitenlandse topwedstrijd is waar je, desalniettemin, ‘lekker’ Nederlands kunt praten. Snelle tijden zijn ook niet uitgesloten. ,,Want ondanks de 800 hoogtemeters en de beklimming van de Muur van Geraardsbergen, is het fietsparcours een perfecte mix tussen snelle rechte stukken en typische Ronde van Vlaanderen heuveltjes.”

De zwemstart van Challenge Geraardsbergen bevindt zich in het hart van een vakantiepark. ,,Ideaal, want hier kun je meteen met familie en vrienden kamperen of logeren. En na de finish? Dan staat er voor de atleten uiteraard de Geraardsbergse Mattentaart klaar en kunnen ze genieten van de typisch Belgische bieren.”

Vorig jaar werd Challenge Geraardsbergen gewonnen door de Belgische Pieter Heemeryck en Duitse Daniela Bleymehl.