Regelmatig hetzelfde rondje, vaak dezelfde omgeving: als triatleet ontkomen we vaak niet aan trainen in hetzelfde gebied. Maar we herkennen ongetwijfeld allemaal dat fijne gevoel als je lopend of fietsend een nieuwe route hebt verkend. Niet voor niets luidt het gezegde ‘verandering van spijs doet eten’. Daarom zullen we je in deze rubriek telkens een suggestie doen: steeds een mooie ronde, iedere keer op een andere locatie in Nederland en vrijwel altijd door de natuur. Uiteraard voegen we de route – die we regelmatig zelf maken met behulp van afstandmeten.nl, maar we laten ons ook inspireren door anderen – als gpx-bestand toe in het artikel, zodat je deze kunt downloaden en rechtstreeks op je horloge of telefoon kunt laden. Enige dat je dan nog hoeft te doen, is de route volgen én te genieten van al dat moois dat Nederland te bieden heeft!

Vandaag een heerlijk rondje Zeeland. Nou ja, een gedeelte dan, maar wel een prachtig gedeelte! Tijdens deze ruim zeventig kilometer (72 om precies te zijn, red.) ga je onder andere over de Brouwersdam, die inmiddels natuurlijk zeer bekend is bij veel triatleten. En verder? Verder vooral heel veel prachtige wegen door een even prachtig landschap én een heleboel water. Start en finish zijn bij de ‘Meester Snijderweg’, ter hoogte van het wereldberoemde Haringvliet, waar meer dan voldoende parkeergelegenheid is!

Je downloadt de route hier!

(tekst gaat verder onder afbeelding)

Eerder deelden we al een prachtige trail rond Hierden, een mooie trail rond Zandvoort, een pittige fietsroute rond Valkenburg, een al even pittige trail marathon rondom eveneens Valkenburg, een echte ‘klassieker’ door de polder, een trail door de bossen rond Nijmegen en een monsterrit richting Den Helder.