Al na het zwemonderdeel genoot hij een prettige voorsprong en deze wist hij later alleen maar verder uit te breiden: Peter van Dartel won gisteren de FlitsTriathlon Nijkerk in een finishtijd van 53:51 minuut. Bij de dames ging die eer naar Sandra Wassink, die 1:01:49 uur voor haar race nodig had.

Met een zwemtijd van 6:51 minuut achter zijn naam, lag Van Dartel na het eerste onderdeel al direct voorin de race. Ook op de fiets liet hij zien vandaag over de beste vorm te beschikken, want dankzij een fietstijd van 26:41 minuut over 18,5 kilometer kwam hij ook in het zadel als beste uit de verf. Van Dartel rondde zijn race af met de snelste looptijd: 18:25 minuut over vijf kilometer. 2:05 minuut na Van Dartel ging het zilver naar Corné Kool. Met Cees Colijn, die derde werd, was het podium compleet (+2:39).

Niet alleen voor Van Dartel was het een eenzame strijd, want ook Wassink lag van begin tot eind voor op haar achtervolgers. De atlete zwom 7:24 minuut, waarmee ze al zo’n 30 seconden op haar snelste concurrente voor kwam te liggen. Op de fiets rekte ze die voorsprong nog wat verder op. Wassink voltooide de 18,5 kilometer in 31:22 minuut. Ook tijdens het looponderdeel was Wassink – die 20:51 minuut liep – beduidend sneller dan andere atleten, waardoor ze de winst vol overtuiging binnen kon slepen. Wassink deelde het podium met Samantha de Bruin, die tweede werd (+2:28), en Siem Matton, die beslag legde op het brons (+6:04).