Dat atleten Challenge Family races maar al te graag aangrijpen om zo hoog mogelijk te eindigen in de Challenge Family World Bonus: dat was al duidelijk. Niet zo gek ook, want sta ja aan het einde van het seizoen op de eerste plaats, dan win je naast de prestigieuze titel maar liefst 30.000 dollar. Die eer is dit jaar toebedeeld aan de Belgische Pieter Heemeryck en de Tsjechische Radka Kahlefeldt.

Bij de World Bonus wordt in totaal 150.000 dollar uitgekeerd aan de vijf best presterende mannen en vijf best presterende vrouwen. Bij de mannen was het dus Heemeryck die het Challenge seizoen domineerde, met overwinningen in onder andere Daytona (2018), Salou, Geraardsbergen, Davos en op Gran Canaria en Mallorca. Daarnaast werd hij tweede bij The Championship en Challenge Praag. Al die races leverden hem 1650 punten op, daarmee dus een eerste plaats in de rankings en daarmee dan weer 30.000 dollar. ,,De World Bonus is een mooi initiatief waarmee je het niveau van de wedstrijden verhoogt”, liet hij eerder al eens optekenen. ,,Je krijgt hierdoor meer en betere pro’s aan de start en dat is wat we uiteindelijk allemaal willen.”

Achter Heemeryck was het de Australische Steve McKenna die tweede werd (1300 punten) en 20.000 dollar opstreek. Pablo Gonzalez Dapena werd derde – na zijn tweede plaats in Daytona dit weekend steeg hij nog een plaatsje – en daarmee nam hij 14.000 dollar mee naar huis. ,,Ik wist dat ik hier mijn laatste kans had om nog iets te veranderen aan de ranglijst, dus ik wilde hier heel graag racen”, sprak hij in Daytona. ,,Gelukkig is het gelukt.” Dreitz werd uiteindelijk vierde, goed voor 8000 dollar en Romain Guillaume vijfde, waarmee hij 3.000 dollar verdiende.

Kahlefeldt domineert World Bonus bij de vrouwen
Bij de vrouwen een zeer succesvol seizoen voor Radka Kahlefeldt. De Tsjechische won onder andere Challenge Asia-Pacific, Walchsee, Prague, Davos en Mallorca en werd daarnaast tweede bij The Championship. Met precies evenveel punten als Heemeryck, 1650 dus, mag ze zich de winnaar van de World Bonus noemen: ook zij mag 30.000 dollar op haar rekening bijschrijven.

Achter haar werd het nog behoorlijk spannend, want Lucy Charles en Daniela Bleymehl streden tot het laatste moment om de punten. Bleymehl stond met 200 punten voor op Charles tweede, in de wetenschap dat de Britse nog in actie zou komen in Daytona. Zou Charles daar winnen, dan zou ze voorbij gaan aan Bleymehl. Zou Charles tweede worden, dan zouden de twee dames gelijk eindigen in de rankings en mocht Charles derde of lager finishen, dan handhaafde Bleymehl haar tweede positie en zou Charles genoegen moete nemen met de derde plaats.

Uiteindelijk werd Charles dus tweede in Daytona, waar ze haar meerdere moest erkennen in Paula Findlay, en dus eindigden Charles en Bleymehl op een gedeelde tweede plaats in de World Bonus. Zij delen het prijzengeld voor de nummers twee en drie en nemen daarmee allebei 17.000 dollar mee naar huis. Lisa Roberts werd vierde, goed voor 8.000 dollar, en Emma Pallant vijfde, waarmee ze 3.000 dollar verdient.