Hij is per direct te pre-orderen en de gloednieuwe Polar Vantage V3 is vanaf 25 oktober daadwerkelijk verkrijgbaar; dat blijkt uit een presentatie die zojuist door het van oorsprong Finse bedrijf is gegeven. Het horloge, het directe vervolg op de V2, komt met een aantal verbeteringen en nieuwe features en heeft een adviesprijs van 599,90 euro.

De presentatie aan media, van ongeveer een kwartier, toonde een V3 met een verbeterde CPU speed (meer dan twee keer sneller dan de vorige modellen, red.) , een verbeterde batterij tot wel 140 uur aan training wanneer je in de power-saving mode zit en daarnaast weer allerlei tools om jouw lichaam nog beter te lezen. Het meest wordt daarbij ingezet op Polar Elixir: volgens Polar stelt dat de V3 in staat om dermate veel gegevens uit het lichaam te halen/af te lezen, waardoor je de beste, duidelijkste en meest personaliseerde sportbegeleiding vanuit je horloge kunt krijgen.

Later deze maand ontvangt 3athlon.nl een review-exemplaar. Een review van de Polar Vantage V3 volgt in de weken daarna. Voor alle ‘key features’ van de Vantage V3, zie hieronder: