Ben jij iemand die updates altijd negeert? Dan is dit hét moment om je principes even aan de kant te zetten, want de nieuwste Polar update voor de Vantage M en V – waar wij eerder al eens een review over deelden – brengt namelijk een paar mooie nieuwe functies met zich mee.

Persoonlijke trainingsbegeleiding met FitSpark
De nieuwe Polar trainingsbegeleiding, genaamd FitSpark, schotelt gebruikers bijvoorbeeld iedere dag nieuwe kant-en-klare workouts voor. Deze trainingen zijn afgestemd op je meest recente fitheidsniveau, herstel en trainingsgeschiedenis. De duidelijke instructies en begeleiding zorgen dat je op de juiste techniek traint en geen risico hebt op overbelasting.

Race pace
Heb je soms een gewenst constant tempo voor je fietsrit of loopje voor ogen, of nog belangrijker een wedstrijd, maar vind je het lastig in te schatten of je op schema ligt? Dan biedt de race pace functie uitkomst. Deze instelling geeft tijdens de activiteit aan of je voor of achter ligt op schema en wat het vereiste tempo is om de streeftijd te behalen.

Strava Live Segments
Zie al tijdens je training of wedstrijd hoe je ervoor staat in de Strava klassementen. Met Strava Live Segments kunnen gebruikers van de Polar Vantage V tijdens de activiteit hun prestaties vergelijken met Strava’s KOM/QOM of persoonlijke records. Om gebruik te maken van deze functie moeten gebruikers beschikken over het Strava Summit analysepakket. De functie is niet beschikbaar voor de Polar Vantage M.

Download 
Bovenstaande functies worden beschikbaar wanneer gebruikers van een Polar Vantage V en M de Firmware-update 5.0.10 installeren. Dit kan via Polar Flow, de mobiele app van Polar, of de FlowSync desktop applicatie.