Al twee seizoenen hebben we – met onze rubriek ‘ trainen met – de trainingen van Nederlands’ beste atleten gevolgd. Het leek Remon Hemmes, 44 jaar en pas 5 jaar actief als triatleet, echter ook leuk als we dit eens met Age Groupers zouden doen. Afgelopen jaar trainde hij zelf maar liefst meer dan duizend uur en dus waren wij wel benieuwd naar zijn trainingen. Vandaag zijn dinsdag!

Ik ben Remon Hemmes, 44 jaar en doe pas 5 jaar aan triathlons. In 2009 ben ik erachter gekomen dat ik een stevige vorm van ADHD heb. Mijn leven zag er daarvoor compleet anders uit. Ondanks enkele jaren hulp om beter te leren omgaan met mijn beperking kwam ik in 2015 thuis te zitten. Wat nu?

Daarom besloot ik in januari 2015 mee te gaan doen aan de Long Distance Challenge Almere-Amsterdam. Nog nooit eerder had ik deelgenomen aan triathlons, maar ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging in mijn leven. De triathlon zou 13 september 2015 plaatsvinden, dus ik had 8 maanden de tijd om me voor te bereiden. Een coach had ik toen nog niet, dus met behulp van schema’s van het internet ben ik gaan trainen. Dit resulteerde in een eindtijd van 12:28:25.

Ik had de smaak te pakken en merkte dat mijn lijf meer aan kon en ben toen op zoek gegaan naar een coach. Onder zijn begeleiding train ik inmiddels al 4 jaar en dat heeft tot dusver al mooie resultaten opgeleverd, waaronder een tijd van 9u45 tijdens de Long Distance triathlon afgelopen september in Almere. Daarmee werd ik 3e bij het NK en 8e bij het EK in mijn leeftijdscategorie.

Mijn belangrijkste doel voor de toekomst is het behalen van het World Championship IRONMAN op Kona en daar train ik nu keihard voor. Ik denk dat IM Frankfurt 2020 nog te vroeg komt maar als ik deze progressie weet vast te houden hoop ik in 2021 of in Hamburg of in Kopenhagen me te gaan kwalificeren.

Maandag 

– Herstelritje van een uur op de racefiets

Afgelopen weekend een MTB tocht gehad van 125 km en een relaxte duurloop van 2u10 (24 km) dus een rustige start van de nieuwe week

– 1u00 Zwemtraining 2.800mt met bc, rc met vliezen en wat korte sprints

Dinsdag

– 1u00 MILON circuittraining

Door het vele duursporten ben ik erg ‘stram’ geworden in heupen. Dit ben ik nu sinds 8 weken met MILON, Broga en personal training gaan aanpakken.

– 0u45 loopje op 10 km/u

– Personal zwemtraining 0u45 met 6 andere triatleten in Harderwijk voor techniek verbetering. Dit doen we één keer per maand.