De één kan niet zonder en de ander wil niet met: muziek. En dan hebben we het over het luisteren van muziek tijdens het trainen. Sommige mensen vinden het heerlijk, ze krijgen er extra energie van of een lekker ritme, terwijl anderen juist trainen om de rust of de gesprekken met een trainingsmaatje. Het geluid van vogels en de wind door de bomen versus een lekkere beat. Waar gaat jullie voorkeur naar uit? En als jullie muziek luisteren, waar luisteren jullie dan graag naar?

Met 56 procent stemt een kleine meerderheid voor het geluid van de natuur. Daarmee blijft 44 procent van de triatleten over die liever met muziek traint.

(tekst gaat verder onder foto’s)

‘San4tryathlon’ geeft aan graag met muziek te trainen. En dan kiest ze voor de ruige soort: ,,Hardstyle. Boem boem. Heerlijk!” Daar ga je ongetwijfeld harder van lopen of fietsen. Auke Rensen luistert ook graag hardstyle, dus hij herkent zich hier wellicht in. Tim Wolventang gooit er nog een schepje bovenop: ,,Heavy metal, nondeju!”, grapt hij. Ook Harm Wevers gaat goed op metal, net als ‘hard core’.

‘Corab405’ en Niels te Pas hebben liever dance muziek. Verder valt ‘tempo’ muziek bij veel mensen in de smaak. Jordi Fuhler: ,,Afhankelijk van het trainingsdoel. Rustig is chille muziek en keiharde intervallen vragen om ‘hype up’ muziek.” Ramon Jongschaap heeft een gemixt playlist. ,,Ligt er aan”, antwoordt hij. ,,Maar tijdens het hardlopen vaak akoestisch en Avicii.”

Van Marten Visser hoeft het allemaal niet. Hij geniet gewoon van het geluid van zijn voetstappen en ademhaling. Ook Noël Brand denkt er zo over. ‘Ludo_no’ heeft liever een leuke podcast dan muziek. Tot slot nog wat inspiratie van Martijn Dekker; hij beveelt de muziek van K3 aan.