“Door een nieuwe samenwerking tussen Start2Finish en Tri Hard Series zal Duin Triathlon vanaf dit jaar – 2021 – onderdeel uitmaken van de Tri Hard Series en luisteren naar de naam Duin Tri Almere”, maakte de organisaties zojuist bekend in een persbericht. Al jaren trekt Duin Triathlon Triathlon duizenden atleten naar Almere. Met gemiddeld zo’n 1000 deelnemers per editie is de Duin triathlon het paradepaardje van organisator Start2Finish.

Dat paradepaardje wordt nu dus ondergebracht in een nieuwe stal en zal onder het label van Tri Hard Series worden georganiseerd. De wedstrijd blijft overigens gewoon gepland voor 30 mei, de dag waar hij al voor gepland stond. Atleten kunnen losgaan over verschillende afstanden, waaronder een OD, Sprint, Junior Challenge en Teamcompetitie-wedstrijd. “Het is echt een bomvolle dag, vol triathlonspektakel”, aldus Start2Finish organisator Marlous Droog. “We zijn blij dat we deze dag kunnen aanvliegen met het vertrouwde team achter Start2Finish, maar tegelijkertijd worden versterkt met het team achter Tri Hard Series. Beide organisaties hebben hun eigen krachten en hun eigen expertises, dus als we die kunnen combineren, komt dat alleen maar ten goede van onze wedstrijd.”

“Deze wedstrijd wordt eigenlijk ieder jaar groter en populairder”, gaat Droog verder. “Daar hoort soms een nieuwe stap bij, waarbij we altijd op zoek gaan naar manieren om onze wedstrijden nóg beter en nóg professioneler te maken.”

Tri Hard Series gesplitst

Recent kondigde Tri Hard Series een splitsing aan waarbij drie races onderdeel uit zouden blijven maken van hun wedstrijdkalender, namelijk: Tri Amsterdam, Tri Nijmegen en Tri Rotterdam. Aan dit lijstje zullen in de komende periode nog meer wedstrijden toegevoegd worden, zo verklaarde de organisatie. Verder zou er voor Start2Finish – los van deze nieuwe samenwerking – weinig veranderen. De organisatie blijft verantwoordelijk voor de andere wedstrijden binnen hun label, zoals de 30 van Almere en de Tri2one Tijdrit Almere. “Juist omdat Tri Hard Series zoveel kennis heeft op het gebied van het organiseren van triathlonwedstrijden, is Duin Tri Almere de geschikte wedstrijd om de samenwerking voor te zoeken. Wij kijken heel erg uit naar 30 mei, om straks al die atleten weer te zien genieten tijdens deze prachtige wedstrijd”, reageert Droog.

‘Eén van de iconen op de triathlonkalender’

Ook Arjan Schilder, eventmanager bij Tri Hard Series, wordt enthousiast van de nieuwe samenwerking. “Deze wedstrijd is één van de iconen op de triathlonkalender en één van de grootste wedstrijden van het land. Daarnaast is het een race die niet alleen geschikt is voor de ervaren atleet, maar zeker ook voor beginners. Ook daarmee past Duin Tri Almere perfect binnen ons label.”