Waar organisaties wereldwijd werden getroffen door de coronacrisis, was dat in Nederland logischerwijs niet anders. Zo ook Tri Hard Series, dat zojuist bekendmaakte dat de zeven wedstrijden gedeeltelijk van elkaar worden gescheiden en vier races worden ondergebracht in een nieuw label: Dutch Triathlon Series (DTS). Deze labels staan geheel los van elkaar.

“Met meerdere annuleringen, verplaatsingen, maar ook het nog kunnen organiseren van een tweetal wedstrijden met veel aanpassingen, hebben we het niet makkelijk gehad. Het hele jaar was het begrip van jullie hartverwarmend en dat heeft ons energie gegeven om door te gaan. Richting het eind van 2020 bleek echter de opzet van het gehele circuit niet bestendig tegen het vooruitzicht van nog een (voor)jaar met coronamaatregelen”, schrijft de organisator in een mail aan de atleten.

Besloten is om Tri Nijmegen, Tri Rotterdam en Tri Amsterdam onder het huidige label te blijven organiseren. De voormalige Tri Hlmrmeer, Tri Grand-Prix Zandvoort, Tri Ouderkerk en Tri Bosbaan worden overgenomen door DTS en zullen dan ook ‘DTS’ in plaats van ‘Tri’ voor de naam krijgen. De nieuwe DTS wordt overigens aangestuurd door Lars Vreugdenhil, ook organisator achter de Spartan Race Netherlands en de Swim to Fight Cancer Amstel.

In de mail aan atleten wordt meteen aangegeven dat de 3+1 gratis inschrijvingsactie, die vorig jaar gold voor Tri Hard-atleten, nog steeds geldt als daar al voor was ingeschreven. Daarnaast blijft ook de Tri Hard Competitie bestaan. DTS organiseert zelf een eigen circuit.