Ben je single, train je veel maar zou je je duurloopjes of je intervalritjes het liefst met een partner volbrengen? Triathlon Dating is een nieuwe app die je hierbij kan helpen: het concept is hetzelfde als Tinder, maar nu dus specifiek gericht op triatleten. De app werd ontwikkeld door pro-atleten Angela Naeth en Joel Larson

Door naar rechts of links te swipen kun je aangeven of je een match met iemand wil: tot zover niks nieuws onder de zon. Wat dus wel nieuw is, is het feit dat de app in principe alleen wordt gebruikt door triatleten en je naast persoonlijke gegevens zelfs kunt selecteren op bijvoorbeeld fiets- of loopsnelheid. Daarnaast kun je aangeven of je ‘alleen’ op zoek bent naar een trainingsmaatje, of liever een relatie of romantiek zoekt. Daarnaast geef je aan wat – naast triathlon – je voornaamste hobby’s zijn en vul je in wat de langste triathlon is die je hebt gedaan en voor welke afstand je momenteel aan het trainen bent.

Het idee werd in 2020 al gelanceerd, maar sinds een paar dagen is de app daadwerkelijk in de lucht. Op moment van schrijven zijn er zo’n 2000 atleten aangesloten op de app en dit aantal groeit dagelijks.