De 29-jarige Nederlandse renner Dylan van Baarle boekte gisteren een grandioze zege tijdens de wielerklassieker Parijs-Roubaix. Grappig detail: die overwinning dankt hij voor een deel aan Australisch pro triatleet Cameron Wurf, die hem dankzij goed tactisch samenspel met andere teamgenoten richting een perfecte uitgangspositie hielp. Van Baarle stormde dus zeker niet in zijn eentje op het goud af; heel Team Ineos Grenadiers stond hun kopman goed bij.

Tijdens een technische race als Parijs-Roubaix zijn er veel verschillende tactieken mogelijk, maar de tactiek van Team Ineos Grenadiers – al snel wegrijden met een waaier – was duidelijk niet waar de grootste concurrenten van Van Baarle rekening mee hielden. Voeg daar een paar lekke banden en valpartijen aan toe en het veld lag al snel uit elkaar, wat Van Baarle veel ruimte om te bewegen gaf.

Wurf zag er wel de humor van in dat Team Ineos Grenadiers er nu juist voor koos om een triatleet op kop te laten rijden op een technisch deel van de klassieker. Op Instagram grapt de atleet: “Ik kan niet geloven dat ze een triatleet aan de leiding lieten op de kasseien.”

Een fan van Wurf schreef: “Als je geen triathlonfan bent en wielrennen niet graag volgt, heb je geen idee hoe geweldig het is dat Cameron Wurf zowel een Ironman kan winnen als wielrenners over de kasseien van Parijs-Roubaix kan leiden. Het is ongelooflijk.”

Het gehele team na de succesvolle race. (Foto: Team Ineos, Instagram)