Het was Victor Goené die vandaag de beste Nederlandse prestatie neerzette door op een 23e plaats te finishen tijdens de Europe Triathlon Cup Yenisehir, Turkije. De wedstrijd werd gewonnen door een ijzersterke Jawad Abdelmoula. De Marokkaanse atleet had deze zege vooral te danken aan een het sterke looponderdeel dat hij neerzette. De Hongaarse Csongor Lehmann en de Duitse Henry Graf werden respectievelijk tweede en derde. Donald Hillebregt, Mitch Kolkman en Jesse Cuijpers finishten buiten de top dertig, terwijl Stijn Jansen en Joey van ‘t Verlaat hun wedstrijd vroegtijdig moesten beëindigen.

Tijdens zwemonderdeel bleef vrijwel het gehele veld bij elkaar in de buurt. Geen enkele atleet slaagde er in een gat te slaan op de achtervolging en zo werd de eerste wisselzone na zo’n acht minuten overspoeld met atleten. De Nederlandse atleten behielden aansluiting met deze grote groep, maar bevonden zich niet voorin het veld na het eerste onderdeel. Na enkele kilometers was deze gigantische groep nog altijd intact, tot groot ongenoegen van een paar sterke fietsers die probeerden alles uit elkaar te rijden. Terwijl achterin de groep een aantal atleten genoten van het stayervoordeel, werd er voorin hard en tactisch gewerkt in een poging de groep op te breken.

Na twee rondes fietsen werd duidelijk dat zowel Van ‘t Verlaat als Jansen – om nog onbekende reden – hun race moesten staken. Daar hield het slechte nieuws voor Nederland nog niet op, want Goené bleek een penalty opgelopen te hebben vanwege het te vroeg opstappen van zijn fiets. Naast deze tegenvallers voor de Nederlandse atleten, liet Kolkman zich tijdens het fietsen juist even goed van voren zien in de grote groep.

Na een hectische tweede wissel renden zeven atleten richting de kop met Abdelmoula aan de leiding. Graf, Lehmann, de Franse Nathan Grayel, en de Portugese Joao Pareira volgden direct in zijn schaduw. Met nog een paar honderd meter te gaan sprintte de Marokkaanse Abdelmoula er uiteindelijk vandoor. Lehmann, Graf en Grayel deden nog een poging met hem mee te komen maar slaagden daar niet in. Zo was het Abdelmoula die zegevierde. Grayel zag het podium aan zijn neus voorbij gaan doordat hij vlak voor de finish nog een penalty uit moest zitten. Zo streken Lehmann en Graf respectievelijk het zilver en brons op, terwijl Grayel na zijn penalty genoegen moest nemen met een vierde pek.

Goené gooide namens Nederland de hoogste ogen. Hij kwam als 23e over de streep. Hillebregt, Cuijpers en Kolkman finishten buiten de top dertig.