Challenge Roth is zo’n wedstrijd die je niet wilt missen. Als amateur niet, maar ook als pro niet. Meer dan vijfduizend deelnemers starten er zondag aan de 3.8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42.2 kilometer hardlopen. Rond de 7000 vrijwilligers en een half miljoen aan publiek. De pro’s zijn er in ieder geval klaar voor. Zoals Sebastian Kienle bijvoorbeeld, de Duitser die op dit moment de beste papieren voor de winst lijkt te hebben. ,,Ik ben erg sterk voor de tijd van het jaar. Ik ben blij dat ik me vorig jaar al heb gekwalificeerd voor Hawaii, zodat ik hier nu kan starten.” Natuurlijk lijkt ook Joe Skipper een goede kanshebber. De Brit werd de afgelopen twee jaar tweede. ,,Ik heb geweldige herinneringen aan de race in Roth.” 

Bij de vrouwen lijkt Lucy Charles de vrouw om op te letten. ,,Ik heb veel over deze race gehoord, vooral over de geweldige sfeer langs het parcours. Daarom wilde ik Roth altijd al eens starten en ben ik blij dat ik er dit keer bij ben. Ik zal alles voor de overwinning doen en kijk er erg naar uit.” Onder andere ‘onze’ Nederlandse Yvonne van Vlerken zal proberen zoveel mogelijk tegenstand aan Charles te bieden. ,,Het is de achtste keer dat ik hier start en ik ben altijd blij als ik weer in Roth ben. Deze race is een achtbaan van emoties voor me. Hier heb ik veel positieve en ook minder positieve dingen meegemaakt. Na het slechte resultaat van vorig jaar, wil ik dat het dit jaar een goede wordt.”

Hieronder de kanshebbers op een rij.

James Cunnama (Foto: James Mitchell)
Sebastian Kienle (Foto: James Mitchell)
Sebastian Kienle (Foto: James Mitchell)
Sebastian Kienle (Foto: James Mitchell)
Yvonne van Vlerken (Foto: James Mitchell)
Lucy Charles (Foto: James Mitchell)
Joe Skipper (Foto: James Mitchell)
Danie Saemmler (Foto: James Mitchell)
Laura Siddal (Foto: James Mitchell)
Andi Dreitz (Foto: James Mitchell)
De kanshebbers op een rij. (Foto: James Mitchell)