De Professional Triathletes Organisation verwelkomt Canyon voor de komende drie jaar als officiële fietspartner van de PTO Tour. Met vanmiddag – zaterdag 20 augustus – de Collins Cup op het programma, trapt de samenwerking meteen af met een iconische race.

In lijn met het streven van de PTO, hoopt Canyon met deze samenwerking de triathlonsport naar een hoger en professioneler niveau te tillen. “We focussen ons op de ambitie om de triathlon fanbase te vergroten en fans nog meer te enthousiasmeren voor de sport; dat willen we bereiken met content van de hoogste kwaliteit, steun voor atleten en educatieve initiatieven rondom de PTO Tour evenementen”, verklaren de PTO en Canyon in een persbericht.

De PTO heeft haar naam in de laatste jaren goed op de kaart gezet, terwijl Canyon al sinds jaren een gevestigde naam is binnen de triathlonwereld. Als sponsor van de grootste atleten binnen onze sport – denk aan bijvoorbeeld Jan Frodeno, Patrick Lange, Lionel Sanders en Laura Philipp – heeft Canyon een gigantische naamsbekendheid opgebouwd en staat een Speedmax, Aeroad of andere Canyon fiets dan ook niet zelden bovenaan het verlanglijstje van triatleten.

De samenwerking met de PTO wordt door beide partijen gezien als een mooie kans om de unieke kant van triathlon nog beter uit te lichten en om de interactie tussen pro en Age Group atleten te vergroten. Daarnaast willen Canyon en de PTO atleten de kans bieden om op de wedstrijdlocatie hun materiaal nog te laten controleren door een gespecialiseerde mecanicien; iets wat voorheen alleen voor pro atleten mogelijk was.

Canyon’s wereldwijde marketingdirecteur, Simon Summerscales, laat weten: “We zijn groot fan van wat de PTO probeert te realiseren met hun bijzondere business model. De PTO heeft een innovatieve benadering die de betrokkenheid binnen onze sport kan vergroten, niet alleen voor pro atleten, maar ook voor Age Groupers. Age Groupers krijgen namelijk een unieke kans om de pro’s in actie te zien, terwijl ze zelf over datzelfde parcours racen in de PTO Tour. Dat past bij onze eigen missie om mensen te inspireren de fiets op te stappen en een rit te maken, iets wat we verder tot leven zullen laten komen door leuke en innovatieve interacties dankzij bijvoorbeeld educatieve content en prijsvragen; in het bijzonder dit jaar, tijdens de Collins Cup en de PTO US Open.”

Onlangs plaatsen wij een review van de Canyon Speedmax CF 8 Disc. Die review vind je hier. Daarnaast vind je hier een verslag van de persconferentie rondom de Collins Cup en hier de twaalf races die plaatsvinden.