Het is niet de eerste keer deze zomer dat wielrenners met agressie te maken krijgen. Werd er enkele weken geleden nog een fietser – naar verluidt met opzet – aangereden, is er momenteel op de Gooimeerdijk in Almere een punaisegooier actief. Voormalig Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage fietste recent door een aantal van deze punaise heen. Op Strava en Twitter deelde hij zijn bericht, waarna verschillende mensen lieten weten dat zij dit ook meegemaakt hebben.

“Ik snap oprecht niet waarom je punaises op deze locatie gaat strooien”, reageert de atleet in een interview met 1Almere, er vanuit gaande dat er opzet in het spel is. “Of het is echt een hele slordige kantoormedewerker. Nee… het is iets te veel toeval.”

“Waarom zou je dit doen?”, vraagt Uytdehaage zich dan ook terecht af. “Een punaise maakt geen onderscheid tussen een woon-werkfietser, een wielrenner die hard gaat of langzaam gaat, of kinderen die hier fietsen.” En al zou die punaise dat onderscheid wel maken, waarom hebben zoveel mensen een hekel aan wielrenners? “Ja, er zitten altijd een paar ‘kloteklappers’ tussen, maar ik denk dat het merendeel van de mensen geniet van het fietsen”, neemt Uytdehaage het voor wielrenners op.