“De afgelopen tien jaar jaagde ik de drie F-en van duursport na: ‘s werelds ‘first’, ‘furthest’ en ‘fastest’.” In iedere categorie slaagde de Engelse Sean Conway erin om geschiedenis te schrijven; door dus de snelste te worden in iets, de langste afstand af te leggen óf door de eerste te zijn om iets te doen, maar toen de laatste van die drie doelen was afgevinkt, ging hij toch nog op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die heeft Conway ondertussen gevonden: het record van de Iron Cowboy verpulveren door maar liefst 102 Long-Distance triathlons te doen in evenveel dagen. Conweg is ondertussen aan zijn derde triathlon begonnen.

“Ik werd de eerste persoon die ooit de lengte van Engeland zwom”, zegt Conweg over de eerste F – de F van ‘first’ – die hij afvinkte. “Ik behaalde de verste afstand in iets toen ik rondom Engeland de langste triathlon ter wereld deed. En ik werd ‘s werelds snelste toen ik het wereldrecord verbeterde voor een fietstocht dwars door Europa. Daarna dacht ik: wat nu? Het blijkt dat er nog een vierde categorie is: het meeste van iets doen. Maar wat me heel erg stoort, is dat die categorie niet met een F begint”, lacht Conway. “Het is nu dus de drie F-en en de M van ‘most’.”

“Vandaag begin ik met mijn poging voor de vierde categorie binnen de wereld van extreme duursport. En op welk record ik mij dan richt? Ik probeer het record van de legendarische – ik neem mijn hoed voor u af – James Lawrence, de Iron Cowboy, te verbeteren: 101 Long-Distance triathlons afleggen in evenveel dagen. Dus ik ga er 102 doen, misschien zelfs meer. Maar waarschijnlijk niet, want James heeft de lat al erg hoog gelegd. Ik ga daarom voor 102… dat is ook wel genoeg denk ik.”

Conway vertelt dat hij hoopt de triathlons telkens in veertien tot vijftien uur te voltooien, zodat hij nog wat rust kan pakken en hopelijk niet opgebrand raakt. Je kunt zijn avonturen volgen via het instagramaccount ‘Seanconwayadventure‘.