Met nu al ruim 1200 inschrijvingen en nog twee dagen – tot en met donderdag 16 juni – om in te schrijven, belooft TrueKinetix Tri Amsterdam aankomende zondag één van de grootste eendaagse triathlons van Nederland te worden. “Dit wordt echt weer zo’n wedstrijd waar je dat ‘ouderwetse’ triathlongevoel krijgt”, aldus organisator Jefry Visser. “Verschillende afstanden, een gezellig evenemententerrein, veel atleten én veel publiek.”

Dat publiek komt ongetwijfeld op de wedstrijd af, want de weersvoorspellingen zijn op z’n zachtst gezegd zomers – je zou kunnen zeggen tropisch – en daarmee lijken alle ingrediënten voor een sfeervolle wedstrijd compleet. “Racen in de hoofdstad is natuurlijk sowieso ontzettend speciaal. Je zwemt in de Amstel – tussen de voor Amsterdam zo typerende woonboten – maar tijdens het fietsen rijd je niet alleen door de stad, maar ook door de prachtige omgeving rondom Amsterdam. Zo kom je onder andere langs Ouderkerk aan de Amstel, Abcoude en Nigtevecht.”

Deelnemers kunnen kiezen uit de Middle Distance, OD en Sprint Afstand, maar laatstgenoemde afstand is inmiddels uitverkocht. “We hebben wel een wachtlijst, maar dan weet je nooit zeker of je kunt racen. Ook voor de Middle Distance en OD zijn nog slechts een aantal startplekken beschikbaar, dus het kan goed zijn dat de inschrijving al eerder sluit omdat TrueKinetix Tri Amsterdam vol zit.”

In 2019 maakten we deze foto-impressie.