Het is voor veel triatleten een langgekoesterde wens; een keer racen in het buitenland. Wereldwijd zijn er prachtige wedstrijden en dan kan het best aanlokkelijk zijn om ergens onder de warme zon te strijden of een parcours met veel hoogtemeters op te zoeken. Tegelijkertijd lopen veel triatleten dan tegen hetzelfde probleem aan; hoe neem je je fiets makkelijk én veilig mee, in de auto of nog erger, het vliegtuig?

Een fietskoffer biedt natuurlijk oplossing, maar zo’n fietskoffer aanschaffen vraagt om een behoorlijke investering en voor veel triatleten die één of misschien twee keer in het buitenland willen racen, is die investering het niet waard. Bij AthleteSportsWorld kun je echter heel eenvoudig een fietskoffer huren; je betaalt slechts 7.50 euro per dag (en krijgt nog eens tien procent korting als je langer dan een week huurt, red.) en je weet zeker dat je jouw fiets veilig mee op reis neemt.

Softcase of hardcase: hoe maak je de keuze?

Bij het huren van een fietskoffer biedt AthleteSportsWorld de keuze uit een softcase en een hardcase. Maar hoe maak je de keuze; wat is het beste model voor jou? “Beide varianten hebben voor- en nadelen”, aldus Peter van Dartel namens AthleteSportsWorld. “Zo is de hardcase Bike Guard Curv de beste keuze als je met het vliegtuig gaat. Deze koffer is namelijk sterk en bestand tegen lange reizen tussen andere bagage. Je fiets is dan optimaal beschermd. Maar, let wel op; deze is wat groter, dus je moet wel vooraf nagaan of je de koffer in kan checken, of dat je ‘m apart moet aanmelden bij jouw vliegmaatschappij.”

Als je niet met het vliegtuig gaat, zou je de softcase kunnen overwegen. “De EVOC Travel Bag is wat compacter en flexibeler, dus ook zeer geschikt als je met de trein, bus of auto gaat. Ook in deze koffer is je fiets goed beschermd. Juist omdat de koffer uit wat flexibeler materiaal bestaat, kun je deze koffer makkelijker in bijvoorbeeld je auto meenemen.”

Hoe lastig is het om je fiets in een fietskoffer te krijgen?

Het volgende vraagstuk; hoe lastig of eenvoudig is het eigenlijk om je fiets in de koffer te krijgen? Hoe lang duurt dit en is dit ook te doen als je niet zo technisch bent ingesteld? “Absoluut, dit is hartstikke makkelijk, al is het de eerste keer even puzzelen en moet je de tijd nemen om je fiets goed beschermd in te pakken. Reken op ongeveer een half uurtje inpakken, of iets langer als je minder technisch bent. Tegenwoordig is het natuurlijk heel makkelijk dat er van alles instructievideo’s op YouTube staan. Check bijvoorbeeld deze video. Voor het inpakken moet je je pedalen, stuur en wielen van de fiets halen. Afhankelijk van je framemaat dien je je zadelpen er ook uit te halen. Vergeet dus niet je gereedschap mee op reis te nemen, indien nodig ook een momentsleutel.”

Met een fietskoffer neem je je fiets zorgeloos mee op reis. (Foto: AthleteSportsWorld)