Dat de teleurstelling na de door Maya Kingma gewonnen World Triathlon Championship Series wedstrijd in Leeds – afgelopen zondag – groot was, blijkt wel aan het bericht dat Rachel Klamer gisteren met haar volgers deelde. Pas twee dagen na de race kon Klamer het opbrengen te reageren op deze teleurstelling: “Het wordt wel tijd dat ik vertel dat ik zondag in Leeds heb geracet. Bijna de hele race was moeizaam…” Klamer finishte uiteindelijk als 31e, maar daar moest ze nog hard voor werken.

“Ik maakte een paar fouten tijdens de tweede ronde van het zwemmen. Ik had een slechte eerste wissel, explosie op de fiets en ik liep mijn langzaamste tien kilometer wedstrijd ooit.” Dat is niet geheel verrassend ook, aangezien de atlete zelfs een deel moest wandelen. “Ik heb ongeveer één kilometer van het parcours gewandeld met een pijnlijke buik”, verklaart Klamer die daarbij uitlegt niet te weten of deze pijn voortkomt uit haar buikspieren, darmen of dat het ‘gewoon’ een gekke lage zijsteek is.

“Ik wilde doorgaan met rennen”, vervolgt Klamer. “Maar ik kon het niet. Ik bleef wandelen en vroeg me af hoe lang ik het nog moest blijven proberen. Toen ik het gevoel kreeg dat ik überhaupt niet meer meedeed aan de wedstrijd, sleepten toeschouwers mij er doorheen. Ik kreeg er letterlijk kippenvel van.” Klamer bedankt iedereen die haar heeft aangemoedigd en gesteund dit weekend: “Ik voelde me zo speciaal, zelfs al wist ik even niet meer wat ik moest.”

View this post on Instagram

 

A post shared by Rachel Klamer (@rachelklamer)